Nuk do i japim Gazivodën Shqiptarve,thotë Vučić

Vučić siq duket e ka shfrytëzuar qëndrimin e tij në Kosovë për ti shpalosur qëndrimet hegjemoniste dhe armiqësore të shtetit serb ndaj Kosovës dhe pa kurrfar retorike diplomatike dhe troç ua tha qytetarëve të Kosovës dhe qeverisë së saj se Serbia as nuk ka ndryshuar dhe as e ka ndërmend të ndryshoj qëndrimet e saj ndaj Kosovës!!

gazivoda
Ai ka porositur Shqiptarët se “Serbia nuk mundet dhe nuk do të heqë dorë nga Gazivoda”
Këtë e ka thënë gjatë vizitës që i ka bërër Liqenit të Gazivodës,këtë nuk do ta bëjë Serbia sepse sipas tij nuk mund të heqësh dorë nga diçka që është me rëndësi strategjike për “egzistimin” e serbëe në veri të Kosovës!!

“Për neve ky liqe dhe potenciali hidroenergjetik është me rëndësi të madhe.Kapacitetet dhe potencialet ujore në të shumtën i shfrytëzojn Shqiptarët për termoelektranën e Obiliqitdhe për banorët”AI ka thënë edhe se palës Shqiptare u është ofruar disa lloje të marrëveshjeve,të cilat nuk do të kishin domethënien as shumë e as pak të marrjes së Gazivodes nga “duart serbe”.Dhe ka shprehur “keqardhje” që pala shqiptare nuk i ka pranuar këto marrveshje.

“pozita jonë që ne nga një resurs merëndësi të tillë strategjike nuk mundemi dhe nuk duam të heqim dorë.Gjithmonë jemi të gatshëm tu japim ujë palës shqiptare dhe nuk do të ketë kurrfarë problemesh dhe asnjëherë as nuk ka pasë dhe as në të ardhmen nuk do të ket”ka thënë Vučić

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close