E.Tahiri propozon;Demarkacioni me Serbinë pjesë e bisedimeve në Bruksel,Đurić thotë s’ka shansë!

Edita Tahiri ministre e qeverisë së Kosovës e ngarkuar për dialog me serbinë ka deklaruar dje se kërkon që demarkacioni të bëhet edhe me serbinë dhe se kjo qështje të futet në kuadër të dialogut në mes të qeverisë Serbe dhe asaj kosovare në Bruksel.

edita

Dhe menjëher ka ardhë reagimi i palës Serbe edhe atë përmes drejtorit të të ashtuquajturës ” Kancelarisë për Kosovë e Metohi” Marko Đurić.Ai ka deklaruar se “propozimi i E.Tahirit është qëllim keq dhe i pakuptimtë dhe se është tentim për të mbledhur poena politik në mesin e Shqiptarëve të Kosovës.”Për të shtuar ma tej se “Ky propozim është i pakuptimtë sepse në mes të Kosovës dhe Serbisë nuk ka kufi dhe as që mund të diskutohet për të dhe mu për këtë nuk mund të flitet as për kurrfarë vie demarkacioni.Vetëm Shteti i Serbisë ka kufijë dhe se ata kufij janë pranuar edhe nga KB”ka thënë ai për Gazetarë.

Tani të themi kështu,nëse Bashkimi Europian është neutral ndaj statusit të Kosovës në bisedimet në mes Kosovës dhe Serbisë a ka arsye ta thotë këtë ky farë Marko sepse si të flitet për një gjë të cilën as ajo nuk po e njeh apo në të vërtetë është Edita ajo që do të mundej ta bëjë qështje këtë gjë apo është për konsum politik siq thotë Đurić?!!

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close