personat që në fëmijëri i janë nënshtruar stresit,janë më të rrezikuar nga sulmi në zemër kur të rriten

Në një studim të ndërmarrë nga hulumtues Finlandez është vërtetuar se fëmijët të cilët i janë nënshtruar stresit ,kanë më shumë shanse të pësojnë atak në zemër në vitet e moshës së mesme.

kids stress

Hulumtimi është kryer në 311 fëmijë të cilët shkencëtarët i kishin përcjellur nga viti 1980 deri më 2008 si pjesë e programit kardiovaskular.Edhe pse të dhënat në përgjithësi janë bazuar në raporte subjektive të prindërve,është konstatuar se një spektër i gjërë faktorësh,siq janë;statusi socioekonomik,shëndoshja,duhani,kolesteroli dhe shtypja e lartë,kanë ndikur në zhvillimin e stresit tek fëmijët,dhe sa më i madh që stresi ishte ,është rritur edhe mundësia e goditjes në zemër.
Shkencëtarët besojnëse stresi në fëmijëri mund të nxisin ndezje dhe ndryshme në funksionimin e metabolizmit i cili më vonë mund të shkaktoj goditje në zemër.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close