Nuk është shaka.Ky është shteti afrikan që ka plane për të dërguar një astronaut në hapësirë në vitin 2030

(CNN) Nigeria ka njoftuar planet për të dërguar një astronaut në hapësirë në vitin 2030, si pjesë e perpjekjeve te saj për të zhvilluar një industri hapësinore të klasit botëror .

space nigeria

“Programi hapësinor është shumë i rëndësishëm,” tha Dr. Ogbonnaya Onu, Ministër i Shkencës dhe Teknologjisë, gjatë një fjalimi në kryeqytetin Abuja. “Hapësira është një vlerë e madhe ku Nigeria duhet të përfshihet në të me qëllim të mbrojtjes së interesave kombëtare.”
Një delegacion Nigerian nga Agjencia hapsinore do të vizitojë partnerët në Kinë gjatë këtij muaji për të diskutuar mbi logjistikën dhe investimet për një mision njerëzish në hapësirë, e cila do të jetë e para nga një komb afrikan.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close