Sarandë- Pesë qytetërime të lashta mirëpresin turistët kete sezon

syTIRANE, 9 Prill /ATSH-E,Xhajanka/- Trashëgimia kulturore në rrethin e Sarandës përben një nga thesaret më të rëndësishëm të historisë dhe artit, jo vetem për rajonin më jugor të vendit, por edhe të Shqipërisë.
Relievi piktoresk bregdetar i ndërthurrur me larmishmërinë e trashigimisë kulturore që ofron rrethi i Sarandës, e klasifikojnë këtë rajon me një atraksion të veçantë turistik për vizitorët e huaj dhe vendas.
Bashkia Sarandë, pas ndërhyrjeve restauruese, apo mirëmbajtëse dhe mbikëqyrjes së vazhdueshme nga ana e specialistëve, informon se këtë vit, 13 kështjella, 21 tempuj dhe objekte kulti, 5 qytetërime të lashta dhe dhjetra monumente të tjera, krenari e trashigimisë kulturore, janë gati të mirëpresin turistët dhe vizitorët për të parë nga afër ambientet dhe historinë që ofrojnë.
Monumentet e kulturës në Sarandë
KALATE DHE KESHTJELLAT:
Kalaja e Fshatit Borsh http://goo.gl/maps/zQAz
Kalaja e Badhrës Borsh http://goo.gl/maps/bKxB
Kalaja e Skllapoit Vergo http://goo.gl/maps/H2tD
Kalaja Trekendore e Ali Pashes http://goo.gl/maps/gGvV
Kalaja e Ali Pashes Vivar http://goo.gl/maps/mFUj
Kalaja e Lëkurësit http://goo.gl/maps/z9SA
Kalaja e Delvines https://goo.gl/xX1kfm
Kalaja në Karalibeut https://goo.gl/g6HWX0
Kalaja mbi Fshatin Vagalat http://goo.gl/maps/vZnJ
Kalaja e Shëngjinit Karroq http://goo.gl/maps/KJol
Kalaja e Paleomanastrit Karroq http://goo.gl/maps/KJol
Kalaja e Rripesit Zminec https://goo.gl/ETStMc
Kalaja e Ali Pashes – Mahalla https://goo.gl/zxYkl1
OBJEKTE KULTI :
Kisha e Manastirit Krimanove Piqeras http://goo.gl/maps/Drn1
Manastiri dhe Kisha e Kakomese http://goo.gl/maps/YIqh
Manastiri dhe Kisha e Shen Marise Krorez Nivice https://goo.gl/NvKhFl
Manastiri i 40 Shenjtoreve https://goo.gl/GlS3Nf
Manastiri i Shen Gjergjit http://goo.gl/maps/jOZn
Kisha e Shen Marise Kameno Kakodhiq http://goo.gl/maps/nzcb
Kisha e Shen Thanasit Kardhikaq http://goo.gl/maps/2l9i
Kisha Shen e Premte Lukove https://goo.gl/bHqJ01
Kisha e Shen Thanasit Pece https://goo.gl/K6fHWV
Manastiri i Shënkollit Mesopotam http://goo.gl/maps/kndP
Kisha e Shen Kollit Dhrovjan http://goo.gl/maps/iDXb
Kisha e Shen Marise Kostar https://goo.gl/q3Ewc6
Kisha e Shen Marise Malçan https://goo.gl/QeN3Ay
Kisha e Shen Gjergjit Leshnice e Siperme http://goo.gl/maps/oLvX
Kisha e Shen Thanasit Leshnice e Siperme http://goo.gl/maps/oLvX
Kisha e Manastirit te Shen Kollit Dhiver http://goo.gl/maps/HujO
Kisha e Manastirit te Shen Marise ne Malin e Dhivrit http://goo.gl/maps/FpNY
Kisha e Shen Gjergjit Shpellë Dhiver http://goo.gl/maps/HujO
Manastiri dhe Bazilika Ciflik https://goo.gl/RYa8sZ
Tempulli Antik Dober https://goo.gl/LfTe7a
Xhamia e Gjin Aleksit Rusan http://goo.gl/maps/9bXn
Sinagoga dhe Bazilika e Sarandes https://goo.gl/oePVgV
QYTETERIMI I LASHTE :
butiQyteti Antik Butrint http://goo.gl/maps/ZC8s
Qyteti Antik Foinike https://goo.gl/AQME8k
Qyteza e Cukës së Shqiponjës https://goo.gl/4vH71a
Qyteza e Malçanit https://goo.gl/QeN3Ay
Rrenojat e Fshatit Kamenice https://goo.gl/VWkxEJ
BANESA ANTIKE:
Banesa e Gjin Gjipalit Corraj http://goo.gl/maps/jkCs
Banesa e Xhavit e Xh. Xhangos Tatzat https://goo.gl/ecPbnW
Banesa e Shefiko Xhangos Tatzat https://goo.gl/ecPbnW
Banesa e Gjin Gjipalit Corraj http://goo.gl/maps/jkCs
Banesa e Xhavit e Xh. Xhangos Tatzat https://goo.gl/ecPbnW
Banesa e Shefiko Xhangos Tatzat https://goo.gl/ecPbnW
Vila Antike e Metoqit http://goo.gl/maps/s804
Vila Antike e Çukës + Trualli i Mureve Antike Çukë http://goo.gl/maps/fS5z
Banesa e Alush Dizdarit
Banesa e Vasil Zhupes Dhrovjan i Siperm http://goo.gl/maps/Xbg4
Banesa e Evro dhe E. Koçolenit Dhrovjan i Siperm http://goo.gl/maps/Xbg4
Banesa e Jorgo + Koço Agores Dhrovjan i Siperm http://goo.gl/maps/Xbg4
Banesa e Foto Konomit Sirakat http://goo.gl/maps/ime9
Banesa e Petro Shekes Leshnice e Poshtme http://goo.gl/maps/wGFa
Kulla e Fshatit Vagalat http://goo.gl/maps/vZnJ
Banesa e Gaqi Papes Sopik http://goo.gl/maps/vktY
Banesa e Risto Mitropullit Rumanxa
Vila e Mallathresë Fortifikim
Banesa e Hazbi Sherifit Dishat http://goo.gl/maps/X53t
Banesa e Bardhyl dhe Shaban Barjamit Shalës https://goo.gl/9HmYtY
Banesat e Konispolit http://goo.gl/maps/GvD1
OBJEKTE ANTIKE:
Muret Antike Hundecove + Qafa e Pazarit http://goo.gl/maps/3D1V
Ura e Jesirit nen Tatezat https://goo.gl/ecPbnW
Ura nen Shkemb Tatezat https://goo.gl/ecPbnW
Ura e Çines mes Tatezatit e Kalases http://goo.gl/maps/h4me
Ura e Gurit mbi Kalase http://goo.gl/maps/h4me
Ura e Jesirit + Kalldremi Kalase http://goo.gl/maps/h4me
Mulliri Derstil i Kalases http://goo.gl/maps/h4me
Ujesjellesi Romak Xarre http://goo.gl/maps/iz9m
Diapor Vivar http://goo.gl/maps/rx3e
Kalivoi http://goo.gl/maps/HvST
Cisterna Romake https://goo.gl/DCrSLr
Salla me Mozaik tek Posta e Vjeter Sarande https://goo.gl/BqXyte
Muri i Demës https://goo.gl/8IxlDN
Rrenojat e Ures se Gurte Vane http://goo.gl/maps/UEk9
Puset e Vjetra Dhrovjan http://goo.gl/maps/Xbg4
Ura nen Kishen e Shen Gjergjit Leshnice e Siperme http://goo.gl/maps/oLvX
Ura me Qemer ne Leshnicen e Poshtme https://goo.gl/2XNbFY
Gurore Antike Shkallë https://goo.gl/tcdQga
Shpella e Fshatit Senice http://goo.gl/maps/eEML
Keshtjella e Onhezmit https://goo.gl/LyBXTL
Varri nr. 43 Vergo http://goo.gl/maps/H2tD
Varrezat e Fshatit Vergo http://goo.gl/maps/H2tD
Tumat e Bajkaj https://goo.gl/OHDtjG
Kulla e Janit ne fshatin Janjar https://goo.gl/iNuOWq

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close