CNN:Shqipëria i vetmi vend me shumicë muslimane i cili e admiron Amerikën (SHBA-në)

“Në këto kohëra,kur terroristët islamik vrasin të krishterë në Bruksel dhe Paris,thpërthejnë në bomba fëmij dhe nëna të cilët festojnë krishtlindjet në Pkistan,kur kandidatët përpresident amerikan bëjnë thirrje tu ndalohet muslimanëve të hyjnë në SHBA,ka një të vetmin vend që ofron shpresë.”kështu fillon me shkrimin që i dedikohet Shqipërisë-CNN.
Ata shkruajn për Shqipërinë si për një trgues të shkëlqyeshëm se si në një vend me shumicë muslimane,krishterimi dhe islami mund të pajtohen dhe të jetojn së bashku:Dhe se Shqipëria është një nga vendet më proamerikane në botë.

shqip amer

Gazetarja e Cnn shkruan kur shetitë nëpër rrugët e Tiranës,dhe pyet dikë se çka mendon për SHBA ,do të të përgjigjen vetëm me fjalë falenderuese,respekti dhe admirimi.
Në të vërtetë i tërë texti nuk është vetëm me falenderime për SHBA,por ka edhe kritika në llogari të Trump.CNN shkruan për reagimin e Shqiptarve në deklaratat e tij i cili nuk i fshehë ato.
“Njerëzit në Tiranë në përgjithësi buzëqeshin dhe mohojnë me kokë kur flitet për të/Trump,por në përgjithësi reagimet janë negative”,shkruan CNN dhe vazhdon me mendimin e nj biologeje nga Tirana,Aurora Çiço.
“Duket si i çmendur.këtu në Shqipëri,të gjithë ne jetojmë së bashku,dhe nuk vëmë vëmendje në dallimet religjioze.Ne e shohim Amerikën si smbol të demokracisë dhe barazisë.Nëse Trump bëhet president,ai simbol do të shkatërrohet”Thotë ajo.
Askush në Shqipëri në të vërtetë nuk e di se kush është Ted Kruz,kundërshtar i brendshëm i onald Trumpit.Por kur ua përmend Hillary Clintonin,Shqiptarët reagojnë pothuajse në mënyrë orgazmike.Ata nuk e harrojnë rolin e burrit të saj,Billit në çlirimin e Kosovës.Cnn e përshkruan ndarjen e Kosovës si fitore të lirisë dhe ndalim të gjenocidit mbi Shqiptarët.Dhe citon fjalët e Edi Ramës,Kryeministrit shqiptar cili tha se “Shqipëria është vendi më amerikan pas vet Ameerikës”
CNN,megjithatë përmend edhe atë se një grusht njerëzish Shqiptar iu bashkuan SH.I por menjëherë në fjalinë tjetër shkruan se ai numër është shumë më i vogel se sa në vendet e Europes perëndimore.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close