Teoritë konspirative të kohve moderne sikur nuk kanë të nalur.Tani kanë shpërthyer ato me planetin e nëntë.Dhe këto ditët e fundit predikohej se ai po ndikonte në gravitetin e anies kosmike Cassini.Por në fakt nuk është ashtu dhe si shumë hera të tjera do i duhet NASAS të dal dhe ti demantojë.

cassini

Sipas drejtuesve të misionit dhe ekspertëve për përcaktimin e orbitës në Laboratorin Jet Propulsion të NASA-s, anija kosmike Cassini nuk është duke përjetuar devijime të pashpjegueshme në orbitën e saj rreth Saturnit.

Disa tregime të kohëve të fundit të lajmeve kanë raportuar se një anomali misterioze në orbitën Cassini potencialisht mund të shpjegohet me tërheqje gravitacionale të një planeti masiv të teorizuar të ri në sistemin tonë diellor, i cili fshihet përtej orbitës së Neptunit. Ndërsa ekzistenca e planetit të propozuar eventualisht mund të konfirmohet me mjete të tjera, drejtuesit e misionit s’kanë vërejtur asnjë devijim të pashpjegueshme në orbitë të anijes kozmike që nga ardhja e saj atje në vitin 2004.

“Një planet i pazbuluar jashtë orbitës së Neptunit, 10 herë më i madh se Toka, do të ndikonte në orbitën e Saturnit, jo tek Cassini”, tha William Faulkner, një shkencëtar planetare në JPL.