Advertisements

A është kjo bima që do bëjë revolucionin në mjekësi?

Hulumtimi i ri i udhëhequr nga Profesor Cathie Martin i Qendrës britanike”John Innes ” ka zbuluar se si një bimë e përdorur në mjekësinë tradicionale kineze prodhon komponimet të cilat mund të ndihmojnë në trajtimin e kancerit dhe sëmundjeve të mëlçisë.

Scutellaria flower_

Është kjo bima e quajtur Scutellaria baicalensis e cila sipas hulumtuesëve britanik,në rrënjët e së cilës ndodhet një substancë e cila quhet flavon,e cila jo vetëm se ka veprim antiviral,por mundëson që të vriten edhe qelizat malinje.Biologët kanë kryer eksperiment në kafshë dhe kanë konstatuar se flavoni ndalon përhapjen e kancerit.
Sipas fjalëve të bashkëpunëtorëve të kësaj qendre një hulumtim më i thellë i procesit të sintezës së flavonit do të mundësoj që të përfitohet mjaftueshëm nga kjo supstancë për të prodhuar barëra bashkëkohor revolucionar.

Loading...
Advertisements
%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close