Advertisements

Sheqeri i përpunuar industrial ju shkatërron dhe ndikon tek ju mu si droga!

Shkencëtarët nga universiteti teknologjik i Queensland kanë dëshmuar se konsumimi i sheqerit të përpunuar industrial ndikon në rritjen e dopaminës në të njejten mënyrë mu sikur njeriu konsumon drogën,sikur kokaina.

zuckerr

Gjithashtu është konstatuar se konsumimi në kohë të gjatë i sheqerit ndikon në zvogëlimin e kësaj supstance,që domethënë se njerëzit me kohë janë të detyruar që të konsumojnë sa më shumë sheqer që të arrijnë shkallën e njejtë të kënaqësisë,në të vërtetë që ti ikin formës së lehtë të depresionit.
Futja e sheqerit për kohë të gjatë në organizëm gjithashtu sjell deri tek paraqitja e çrregullimeve në ushqim dhe ndryshime të tjera në sjelljet e personit.
Profesoresha Bartlet nga instituti për shëndetësi dhe inovacione biomedicinale në Queensland ,ka thënë se hulumtimi tregon në atë se të varurit nga sheqri do duhej të trajtoheshin me barëra që përdoren për shërimin nga varësia e nikotinës.Përcjell independent.
“Është vërtetuar se konsumimi i tepërt i sheqerit të përpunuar në mënyrë direkte ndikon në ngritjen e peshës trupore dhe nivelit të dopaminës(e cila ndikon në qendren e kënaqësisë dhe shpërblimit në tru) në të njejten mënyrë mu sikur duhani,kokaina dhe morfiumi” ka thën[ Bartlet.Është vërtetuar gjithashtu nga experimentet me kafshë se të tillët që kanë konsumuar shumë sheqer ,më vonë kanë qenë të prirura të ballafaqohen me probleme të ndryshme psikiatrike dhe neurologjike si dhe të hanë më shumë,si dhe me pasoja në motivim dhe gjendje të përgjithshme.

Loading...
Advertisements
%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close