Advertisements

Uji i gazuar i dëmshëm apo jo?!!

Çfarë mund të thuhet për të thënat se uji i gazuar nuk është i mirë për eshtrat dhe dhëmbët.Dhe ka të tillë që nuk u pëlqen të pinë ujë të pa gazuar dhe shpesh konsumojnë atë të gazuar,edhe pse janë të vetdijshëm se ka të thëna se ai nuk është i mirë për shëndet!A është kështu në të vërtetë?

uj i gazuar

Për atë që thuhet se nuk është i mirë për dhëmbët dhe eshtrat,jini të qetë sepse nuk është ashtu përpos nëse nuk keni pirë në masë të madhe,enorme çdo ditë.Ka pasë një studim i cili është marrë me mundësinë e zvogëlimit të dendësisë së eshtrave tek femërat,nuk ka gjetur diçka të tillë.Pastaj thuhet se trashë.<Në fakt kur konsumon ujin e gazuar mund të ndjeheni i fryer për shkak të fluskave të ajrit por në afat të gjatë uji i gazuar na bënë që të mos hamë shumë.Ai ujë na bënë të ngopur më shumë se uji i zakonshëm,sidomos kur e pinni në lukth të zbrazët.
Ka thënie se e stimulon urthin.Në të vërtetë më mirë është të pini ujë të zakonshëm,e patët se patët urthin,por sidomos kur jeni me urth.hulumtimet tregojnë se fluskat mund eventualisht të përkeqsojnë problemet egzistuese me reflux,duke bërë që të relaksohet pjesa e poshtme e ezofagut dhe për atë arsye thartira ngjitet atje ku nuk do të duhej në ezofag.

Loading...
Advertisements
%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close