Tregimet për njerëzit gjigant,mit apo realitet i kohëve të kaluara (+video)

Tregimet për gjigantët janë të përmendura në të gjitha mitologjinë dhe folkloret. Pothuajse çdo kulturë dhe shoqëri ka tregime të njerëzve gjigantë që dikur janë endur nëpër tokë. Megjithatë, gjatë 200 viteve të fundit apo më shumë, dhe sidomos që nga fillimi i shekullit të 20-të, ka pasur shumë gjetje të dyshuara të mbetjeve skeletore gjigande apo gjurmë të fosilizuara, ndoshta duke sugjeruar se tregimet e gjigantëve janë më shumë se një legjendë e pastër. Të gjitha këto i fryejn konspiracionit rreth tyre, me me insinuata rreth zbulimeve.Ka tëtilla që në të vërtetë të bënë të mendosh nëse egsistoi diçka e tillë!

GNT

Mbetjet gjigante të gjetura në Varna Bullgaria, 2015

Varna,qytet në Bullgarinë e sotme, dikur ishte qyteti i lashtë “grek” i Odessos, një post i rëndësishëm tregtar që daton rreth 7000 vjet. Mitologjia Odessos ishte veçanërisht e mbushur me gjigandë, kështu që ai që duket të jetë një skelet gjigand i njeriut u zbulua në janar 2015, gjë e cila ka dhënë shtytje pak për ata që kanë një interes në gjëra të tilla.

Zbulimi u bë aksidentalisht. Eskavator gërmoi në këtë zonë, pasi ata gjetën një kavanoz i cili duket se daton që nga shekulli i pestë. Ata zbuluan një mur të panjohur fortesë, dhe pasi ata vazhduan të gërmojnë në mënyrë që të merrni themelet e murit, ata vetë u tronditën pas gjetjes së mahnitshme.

Skeleti u gjet me duart e tij të vendosur në belin e tij dhe koka e tij që ishte kthyer nga lindja. Ekskavatorë dhe hetuesit besojnë se ai ishte i vendosur në atë pozitë me qëllim, duke treguar se ai ishte person me rëndësi në kohën e vdekjes dhe të varrimit të tij. Edhe pse nuk u dha për media ndonjë gjë për lartësinë/gjatësinë aktuale, një nga ekskavatorët i cili i ishte referuar skeletit si “shumë i gjatë” dhe “mbresëlënës”.

 

Loading...
Loading...
Loading...
Advertisements

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close