Advertisements

Organizatat joqeveritare shëndetësore Britanike:Mos dëgjoni Këshillat zyrtare se yndyra vret.Nuk është e vërtetë aspak!

Dëshira për të humbur në peshë i bënë njerëzit që të përdorin lloj lloj metodash që nga ato të shtrnjëta e deri të dhimbëshme dhe shumë nga to edhe nuk japin rezultatin e duhur-kërkuar por ndoshta kanë edhe kundeër efektet negative.

Këtë mendim e kanë edhe organizatat joprofitable nga Britania e madhe të cilat thonë se shmangeja nga ushqimi me yndyrë për ta ulur peshën e trupit mund të ketë pasoja,dhe kjo kishte dalë nga kërkimet shëndetsore që këto organizata kishin bërë.

Në raportin e Entit për shëndetsi publike si dhe forumit nacional për obezitet thuhet se këshillat zyrtare të organeve shtetrore për shëndetin publik janë krejtësisht të gabuara!
Ti këshillosh njerëzit që të praktikojnë ushqimin me yndyrë të dobët për të ulur kolesterolin ka “pasoja katastrofale për shnetin”,thonë nga këto organizata.Në raport mund të lexohet gjithashtu se institucionet e mëdha shtetrore të lidhura me kompani nga industria ushqimore japin këshilla të gabuara atyre që kanë probleme me trashje dhe kolesterol.

Protein fish, meat & eggs

Më tej në raport thuhet se yndyrërat e ngopura nuk shkaktojnë sëmundjet e zemrës,dhe se prodhimet qumshtore me yndyrë,përfshirë qumështin,jogurtin ose djathin,në fakt mund të të mbrojnë nga sëmundjet e zemrës.Ky raport ka shkaktuar polemika të ashpëra në qarqet shkencore,përcjell The Guardian.

Në raport gjithashtu thuhet se propagandimi i dietave dhe mënyrës së të ushqyerit i cili përmbanë përqindje të ulët të yndyrës nuk zgjidh problemet me shëndoshjen,por mu ajo ngrënia e shpeshtë e vogël mes të ngrënieve kryesore,është ajo që në të vërtetë i bënë njerëzit të trashë.
Në vend të kësaj këto organizata joprofitable këshillojnë që në organizëm të futen më shumë gjëra ushqimore të papërpunuara,sikur mishi,peshku,qumështi dhe prodhimet e tij si dhe perime me koncntracion të lartë të yndyrëave të mira,sikur është avokado,duke potencuar se ne nuk jemi të shëndoshë nga ushqimi.
Gjithashtu në këtë raport hulumtimi thuhet se sheqeri duhet të shmanget dhe se nuk është i preferueshëm,por numërimi i kalorive është i pakuptimtë,dhe se ajo se me aktivitet fizik ju do ti kompenzoni të gjitha mangësitë nga ushqimi i gabuar është vetëm një mit.

Në vend të kësaj,mënyra më e mshëndetshme e të ushqyerit është ajo që është e varfër me karbohidrate dhe e pasur me yndyra të shëndetshme,dhe mu kjo mënyrë e të ushqyerit zvogëlon rezikun nga sëmundjet e zemrës,thuhet në raport.

Loading...
Loading...
Loading...
Advertisements

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy
%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close