Advertisements

Çfare thotë EEA.Ku gjendet Shqipëria për kualitet uji në plazhe

Për fat të keq plazhet tona-shqiptare ende ngelen në fund të listës Europiane për kualitet të dobët të ujit për not.Kështu të paktën konkludon Agjencioni Europian për mjedisin (EEA),duke thënë se plazhez në të gjithë Europen janë të sigurta për turistë përveq se ka tërhequr vërejtjen e atyr në shqipëri.

plazh grek

Raporti i agjensisë me seli në Kopenhagë sjell në pah atë se kualiteti i ujit ishte i shkëlqyeshëm në 87 përqind nga më shumë se 21.000 plazha të analizuara vitin e kaluar.
Duke shtuar se kualiteti i ujit në mënyrë konstante është përmirësuar nga viti 1991,kur vetëm 56 përqind e plazhave kishte ujë të shkëlqyeshëm për not.
Sa i përket listës së radhitjes për kualitet uji,i prinë Luksemburgu me kualitet uji të shkëlqyeshëm në 11 vende për not,pastaj Qipro,Malta,Greqia,Kroacia,pasojnë Italia,Gjermania dhe austria.Edhe këtu Shqipëria është e fundit e cila ka më së shumti vende noti me kualitet të dobët uji.
Megjithate EEA shton se vetëm 1,6 përqind e plazhave nuk preferohen për not e që është më pak në krahasim me vitin paraprak që ishte 1,9 përqind.

Loading...
Loading...
Loading...
Advertisements

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy
%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close