Advertisements

Ne përfundimisht mund të shohim thellë në brendi të një piramide Egjiptase.Pas 4,600 vitesh!

Ju mund të keni menduar se çfarë pamje brenda një piramide ka. Jo dëmtimet dhëmbëve dhe pasazhet që ju shihni në “The Mummy” – Por strukturën aktuale të krijimit, si është ndërtuar për ti kaluar gjithë këto vite.

Piramidat e Egjiptit të lashtë janë rreth 4.500 vjet të vjetra. Ato i kanë qëndruar testit të kohës, monumente të mëdha në peisazh. Ari i pluhurosur dhe madhështor.

PYRAM

Tani ne mund të mësojmë pak më shumë rreth tyre në sajë të rrezeve kozmike. Arkeologët kanë filluar të përdorin teknologji të reja për të përsosur më mirë të kuptuarit tonë të “grimit” të brendshëm të piramidave.

Projekti i ri Scanimit të Piramidave përdor rrezet kozmike për të ndërtuar “brendinë” e hartave tërheqëse egjiptiane. Imazhet tregojnë dhomën e brendshme të shtrembër e një piramide 4,600-vjeçare të njohur si Piramida Bent. Kjo është një 345-këmbë monument 25 milje në jug të Kajros.

Në kohët e lashta, kjo ndërtesë ishte e njohur si Piramida shkëlqyese Jugore.Dhe besohet të jetë një nga planet/disajnet më të hershme të Egjiptit. Ajo duket e çuditshme, e ndërtuar ndoshta në një kohë të tranzicionit, kur inxhinieria u zhvendos nga piramidat e shkallëzuara në të rrafshëta .
Rrezet kozmike që përdoren për të zhbllokuar sekretet e strukturës mund të krahasohen me X-rrezet. Shkencëtarët janë duke përdorur grimcat muốn (Materie jostabile subatomike), të cilat vijnë nga rrezet kozmike, për të depërtuar thellë në gur.

Duke përdorur këto, studiuesit mund të vlerësojë trashësin e gurit është dhe për të ndërtuar një hartë të organeve të brendshme të një ndërtese. Mori 40 ditë të ekspozimit ndaj grimcave për të mbledhë informata të mjaftueshme. Tani ka imazhe që kapin shkallën artistike të zejtarisë së përfshirë.

Dhe ky është vetëm fillimi. Ka shumë më shumë piramida për tu parë nga ne.

Loading...
Advertisements
%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close