Atëhere kur Enver Hoxha i këndonte Idriz Seferit

Shqipëria është Shqipëri dhe ajo është -Nëna.Tani shqiptarët janë duke kaluar nëpër fluktuime të rrënqethëshme që po sjell krijimi i rendit të ri,dhe s’para gjykojnë arsyeshëm për të kalueren e tyre,dhe ma tepër ngarendin pas “modave” politike,të cilat i sjell era e rendit të ri,dhe apriori mohojnë gjithëçka që lidhet me një njeri apo me një rend në të cilin ata vet kishin jetuar.

Në fakt nuk duhet rrënuar gjithëçka që nuk i shkon moedes,por duhet të kthjellemi dhe të shikojmë prapa me sytë e logjikës së shënoshë.Këtë gjë duhet ta bajmë edhe kurë merremi me të kaluaren të cilën e njohim si #Epoka Enver Hoxhes.
Ta shohesh videon ku Enver Hoxha Këndon këngën e Idriz Seferit,s’bashku me fëmijët e Shqipërisë të cilët përshëndesin rininë heroiket ë Kosovës,ti do ta kuptosh një gjë se ai njeri e ndiente vuajtjen dhe sakrificën e popullit të Kosovës nëpër të cilën po kalonte.

“HEJ KAÇANIK O SHKËMB E GURË…” është një këngë me porosi të madhe për një Gjeneral shqiptar po ashtu të madh,i cili në kohët kurë këndohej dhe përkujtohej nga Enver Hoxha dhe shteti shqiptar,këndej as përmendej as s’guxohej dhe as nuk i ipej kushedi se çfare rëndësie historike,atë të cilën kjo figurë e meriton dhe nuk është shpalosur në tërë madhështinë që një figurë si ajo e Axhes Idriz,në të vërtetë e paraqet .

Xhelil Arifi/Proinformacion.com

 

 

Advertisements

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close