Advertisements

Portalet,rrena dhe paftyrësia komerciale!

Është e vërtetë se në kohë moderne gjithëçka ka marrë karakter komercial dhe se në emër dhe në favor të kësaj është deformua gati se çdo aspekt i jetës shqërore.
Është komercializu,deri në atë masë sa që njerëzit nuk shohin ma para vetes një qenie e cila meriton respekt por një objekt fitimi.Dhe, po flas për shoqërinë tonë kësaj nuk i kanë shpëtuar as Kënga,as arti,as libri,as gazetaria,as mjekësia,e mos të flasim për tregëti e cila është e stërdehumanizuar.

E në këtë kurth,se ka lanë pa ra edhe gazetaria jonë e cila i tejkalu ato margjinat e asaj që quhet gazetari e verdhë dhe u shndrru e tëra e tillë.Rrallë ka përjashtime kur për “hater” të klikimeve nuk mashtrohen lexuesit me ndonjë titull të sterkequr e i cili nuk ka fare të bëjë me vet shkrimin si tërësi në brendi të artikullit.

Të gjitha ,gati të gjitha merren me lajmin sikur iu konvenon atyre jo sikur është ai.Ai jo vetëm se servohet pa kriter por se edhe deformohet skajshmërisht.Mu sikur kishte bërë edhe një nga portalet që pretendon se është nga ata “seriozet”,e cili kishte nxjerrë një shkrim me titull “TRAGJIKE: Vdes legjenda e kombtares shqiptare, vdekja e tij ishte shokuese”,ndersa në foton e copertinës ilustruese kishin nxjerrë foton e legjendes së futbollit Cana.Dhe kuptohet që nuk ishte e pa sherr kjo sepse kur njerëzit lexojnë titullin dhe shohin një foto të tillë medoomos se do kujtojnë ma të keqen për personin që ilustron shkrimin.Përderisa në shkrimin brenda merr vesh se bahet fjalë për një tragjedi të një personi krejt tjeter.
Është shumë e shëmtuar kjo ,për një mori klikimesh.Unë akoma nuk e kupoj pse lexuesi ynë ende nuk e ka kuptuar se kush mashtron e kush jo.Por ata bien çdo here në të njejten kurth mashtrimi që ua servojnë porthalet e pa parim!!

Xhelil ARIFI/Proinfotrmacion.com

Këtu rasti konkret:

http://botapress.info/tragjike-vdes-legjenda-e-kombtares-shqiptare-vdekja-e-tij-ishte-shokuese/

Loading...
Loading...
Loading...
Advertisements

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy
%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close