Advertisements

Qazimoski: Na quajnë torbesh, ne jemi shqiptar

Pse bëhët kjo ndarje ? Goranët dhe Terbeshët ,të gjithë janë shqiptar .
Ju kujtohet Iliaz Kurteshi ? që nga 1968-ta nxënësit e sot të 
“veçuarëve ” , në shkolla mësonin shqip .
Të lumtë Zotr, Qazimoski ,nga Struga . Ju , vërtetë jeni shqiptar !
( fxh )


Kryesuesi i këshillit të komunës së Strugëd,Avdullah Qazimoski në STRUGA TV, u shpreh se me banorët e Llabunishtit dhe fshatrat rreth saj po luhet me identitetin e saj, duke i quajtur edhe torbesh edhe shqiptar, shkruan Struga Ekspres.
“Ne na quajnë torbesh, por ne jemi shqiptar, … ne jemi shqiptar.Katragjyshi, stërgjyshi, gjyshi im dhe une jemi shqiptar.Kurse edhe tani qe na shohin ne Tv shprehen “Ja ky torbeshi”.Nga ne ka perfituar Struga, kurse ne kemi humbur nga Struga.
Ne kemi votuar gjithmone partitë shqiptare.
(Struga Ekspres)

Një spjegim për dashamirët e të vërtetës sonë !

Sipas studimeve na del që goranët dhe torbeshët janë shqiptarë të vërtetë , albanë të kohës. E gjithë kjo ka ndodhur me përhapjen e dhunëshme të ortodoksisë nga Perandoria Bullgare shek, i 10-të , në tokat tona. Shikoni hartën , ata lageshin në 4 detëra .

Më të pa degjueshmit në konvertim ishin edhe “goranët ” që jetonin largë në male dhe terbeshët që ishin lloj i nomadëve.
Torbashi , nga bullgarishtja ” njerëz me çanta në krah ” pra vazhdimisht në lëvizje. por të pa përkulur ndaj bullgarëve.
Shikoni , historia e jonë është e manipuluar keq.
Edhe një gjë , të gjitha toponimet në sllavisht në të gjitha tokat tona janë nga koha e Perandorisë Bullgare e cila mbi ne ka zgjatur gati200 vjet. Serbët në atë kohë as kanë egzistuar ( fxh )

Fahri XHARRA|Se shpejti një shkrim plot referenca për historinë e vëertete te garanëve dhe torbeshëve.

 

Loading...
Advertisements

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close