Advertisements

Bosnia ka marrë emërin nga shqipja e vjeter

Loading...

Sipas një akademiku, Mađar*, nga koha e Austro-Hungarisë,i pa njohur për ne- që ka shkrue “Porijeklo imena Bosne”, thotë se në gjuhen e vjetër shqipe bosna do të thotë ‘Djep Kripe’.

Në të vërtetë është interesante se ka një enë druri në të cilen u hidhet kripë deleve,në veri të Shqiprisë e cila quhet, BOSSN.E të gjithë ne e dimë se Bosnia është e njohur si djep i kripes.Miniera e parë e kripes në Europe është ajo Tuzles!
A e mori kjo enë kripe emërin për shkak të kripes që vinte nga bosnia apo bosnia e mori emërin nga kjo enë kipe??!!

Megjithate një gjë është e sigurtë,Bosnia dhe është një vend ku dominant ishte elementi Ilir i fiseve të njohura të lashta lire,me njerëz të cilët një kohë të gjatë iu bënë ballë depërtimeve sllave.Ajo raca e bardhë,Iliri dhe ndryshe nga elementi tjeter dominon Bosnien edhe sot ,me një prapavijë etnike që i ngjet asaj shqiptare,e cila shkon deri thellë në Kroaci,e cila sa nuk ka shpërthye në gojen e vet e të thotë se ne jemi të gjithë Shqiptar./Xhelil Arifi/Proinformacion.com

 

Loading...
Advertisements

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close