Në çdo shkresë zyrtare logoja e ”Vitit Mbarëkombëtar Gjergj Kastrioti-Skënderbeu”

ATSH/ – Në çdo shkresë zyrtare të administratës shtetërore për vitin 2018 do të vendoset logoja e ”Vitit Mbarëkombëtar Gjergj Kastrioti-Skënderbeu”.

Në zbatim të vendimit të Komisionit Shtetëror për Vitin Mbarëkombëtar Gjergj Kastriot Skënderbeu, Këshilli i Lartë i Arkivave miratoi dje, me vendimin nr. 12, modelet e dokumenteve administrative që përmbajnë logon, të detyrueshme për zbatim nga gjithë administrata shqiptare.

Logoja dhe përmasat e saj janë miratuar nga Komisioni Shtetëror me vendimin nr.2, ndërkohë që KLA (Këshilli i Lartë i Arkivave) e ka integruar në dokumentet administrative për vitin 2018.

 

VITI 2018 ,”Viti Mbarëkombëtar Gjergj Kastrioti-Skënderbeu”

Qeveria shqiptare në mbledhjen e parë të datës 13 shtator 2017, vendosi që periudha 28 nëntor 2017-28 nëntor 2018 shpallet “Viti mbarëkombëtar i Gjergj Kastriotit-Skënderbeut.

Arsyeja për këtë vendim është fakti se viti 2018 përkon me 550-vjetorin e vdekjes së Gjergj Kastriot Skënderbeut. Kujtojmë se Skënderbeu ka vdekur më janar të vitit 1468 në Lezhë e vitin e ardhshëm bëhen plot 5 shekuj e gjysëm nga ikja e tij.

Datat madhore që përmbledh ,”Viti Mbarëkombëtar Gjergj Kastrioti-Skënderbeu”:

28 Nëntor 2017 – 105- vjetori i shpalljes së Pavarësisë (574 vjetori i hyrjes së Skënderbeut në Krujë)
17 Janar 2018 – 550- vjetori i vdekjes së heroit kombëtar Gjergj Kastriot Skënderbeu
10 Qershor 2018- 140- vjetori i Themelimit të Lidhjes së Prizrenit
14-22 Nëntor 2018 -110-vjetori i Kongresit të Manastirit dhe përcaktimi i alfabetit të njësuar të gjuhës shqipe.

Advertisements

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close