Advertisements

Ambasadori i BE-së,Fabrici nga Bujanoci:Bashkimi Europian me vëmendje po ndjek situatën në Luginë

Loading...

Ambasadori i Bashkimit europian Sem Fabrici ka vizituar sot bujanocin dhe nga atje ka deklaruar se BE-ja me vëmendje po e përcjell situaten në Luginë.
Ai ka theksuar se Be mendon se është me rëndësi që të vazhdoje zbatimi i Planit Shtatë Pikësh, i cili u miratua nga Qeveria e Serbisë në qershor 2013, me propozimin e partive shqiptare nga Bujanoci dhe Presheva.

Fabrici, pas takimit me kryetarin e komunës së Bujanocit Shaip Kamberi, tha se Bashkimi Evropian do të mbështesë zbatimin e Planit Shtatë Pikësh dhe vazhdimin e dialogut midis Qeverisë së Serbisë dhe përfaqësuesve politikë shqiptarë nga Bujanoci dhe Presheva.

“Kjo është vizita ime e parë në Bujanoc dhe unë jam i kënaqur që mund të dëgjoj mendime të ndryshme. Me kujdes të madh, BE është duke shikuar zhvillimet politike në këtë fushë dhe është shumë e rëndësishme të vazhdojmë të respektojmë të drejtat e pakicave kombëtare. pakicat dhe ne duhet të punojmë për të krijuar një mjedis të tillë që të gjithë ndjehen të respektuar dhe sikur të jenë në shtëpi, “tha Fabrica.

Fabrici tha se “fakti që 9 Maji është përzgjedhur për Ditën e Bashkisë në Bujanovc, tregon se qyteti është i dedikuar për t’u bashkuar me Bashkimin Evropian, sepse është një ditë e rëndësishme për BE” – Dita e Evropës.
Ndersa Kryetari i bashkisë së Bujanovcit Shaip Kamberi nga ana e tij u tha gazetarëve se qeverisja lokale është e dedikuar për zhvillimin e komunës dhe promovimin e të drejtave të pakicave dhe se e di se e gjithë kjo mund të arrihet në procesin e Eurointegrimit.

Loading...
Advertisements

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close