Advertisements

Ka ndrrua jetë veprimtari i njohur preshevar Skyfter Kadriu

Loading...

Sonte, pas një sëmundje të gjatë dhe të rëndë ka vdekur veprimtari i njohur preshevar SKYFTER KADRIU, djali i SKËNDER KADRIUT nga Presheva, i cili jetoi një kohë në Prishtinë, kurse kohën e fundit në Tiranë, por që mbi 22 vjet nuk e shkeli tokën e Preshevës.

Presheva, apo Lugina ishte “mollë e ndaluar” për Skyfterin, por edhe për gjithë familjen Kadriu që shquheshin për atdhetarizëm dhe luftën permanente kundër Serbisë pushtuese. Ai vdiq në Tiranë në moshën 58 vjeçe, aty ku i kishte vdekur dhe varrosur babain e tij Skënderin më herët. Lavdi këtij veprimtari, atdhetari, shoku, dashamiri dhe bashkëvendësi, i qoftë i lehtë dheu i Shqipërisë mëmë, për të cilën punuan brez pas brezi./I.B.

Loading...
Advertisements

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close