Advertisements

Një manastir bizantin 1500 vjeçar është zbuluar në Izrael

Loading...

Pjesë të Lindjes së afërt sidomos ato nga Libani,Izraeli..gjithmonë kanë qenë të lidhura nga ana civilizuese me anë Europiane e sidomos atë jug-lindore.
Këtë e dëshmon edhe gjetja e mbetjeve të një manastiri bizantin të vjeter rreth 1 500 vjet,përfshirë një mozaik dysheme me zogj të vizatuar,i cili u gjet në një vendpunimi në <Izrael.

Manastiri Bizantin u gjet gjatë punimeve të ndërtimit në zgjerimin e objekteve për çifutët ultraporalë në qytetin e Beth Shemeshit.
Drejtori i Departamentit të Antikiteteve të Izraelit, Benjamin Storhan, tha se ekipi i tij ishte i befasuar nga ruajtja dhe pasuria e mbetjev të manastirit, njoftoi AP.

Jan gjetur themelet e një shtylle mermeri të zbukuruar me kryqe, rrjetë mermeri për dritare nga Turqia, si dhe një mozaik kat të dekoruar me detaje si zogjtë, gjethe dhe arra.
“Pasuria e kësaj faqeje tregon se ndoshta ishte një vend pelegrinazhi në këtë rajon,” tha Storhan, duke shtuar se në rajonin perëndimor të Jeruzalemit ka kisha dhe manastire të tjera të lashta.

Loading...
Advertisements

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close