Advertisements

Pritet që Shtetet e Bashkuara sot të njohin Jerusalemin kryeqytet të Izraelit

Është paralajmëruar këtyre ditëve se presidenti amerikan Dunald Trump do ta njohë Jeruzalemin si kryeqytet të izraelit ,dhe sipas njoftimeve që burojnë nga zyrtarë amerikan,njoftohet se këtë Trump do ta bëjë qyshë sot.

Me këtë State Departmenti amerikan do të lëshojë një urdhër për të filluar procesin afatgjatë të lëvizjes së ambasadës së SHBA-ve nga Tel Avivi në qytetin e shenjtë.
Zyrtarë të paidentifikuar thonë se njohja e Jerusalemit si kryeqytet izraelit do të jetë njohja e “realitetit historik dhe të tashëm” më shumë sesa një deklaratë politike, raporton AP.
Ata theksojnë se pothuajse të gjitha agjencitë e qeverisë izraelite dhe të Parlamentit të Izraelit janë në Jerusalem, jo në Tel Aviv, ku ndodhen ambasada e SHBA-ve dhe ambasadat e vendeve të tjera.

Advertisements

Comments are closed.

%d bloggers like this: