Advertisements

Shkencëtarët thonë se kanë zbuluar shkrimet e ndaluara të Jezu Krishtit

Loading...

Ka pjesë biblie të quajtura heretike të cilat nuk janë futur në radhen e texteve tjera të futura në Dhiaten e Re .NJë kopie texti për të cilin thuhet se përshkruan biseden në mes Jezu Krishtit dhe vëllaut të tij Jakoviit është zbuluar në formen e tij ma të vjeter.

Shkrimi i ndaluar, i quajtur “Shpallja e Parë e Jakovit”, nuk u bë pjesë e Dhiatës së Re 27-oktane, të formuar në vitin 367, por ishte pjesë e librave gnostik të zbuluar në Egjipt në vitin 1945. Të gjitha librat u shkruan në koptishte, megjithëse dorëshkrimi i tyre origjinal ishte shumë i mundshëm në greqisht.
“Ne kurrë nuk dyshonim se pjesët e Rev.llave të Parë të Reveluar në Greqi kanë mbijetuar deri më sot”, thotë profesor Jeffrey Smith, i Universitetit të Teksasit, Austin, i cili e gjeti letrën me kolegun e tij Brent Landau në bibliotekën e Nag Hamadi në Universitetin e Oksfordit .

Teksti në greqisht, me siguri i shkruar në shekullin e 5-të apo të 6-të, “është domethënës sepse tregon se të krishterët në atë kohë kishin lexuar dhe lexuar shkrime jo kanonike shumë kohë para se sytë e kishës ti kishin shpallur heretikë”, tha Smith në një deklaratë për Newsweek.
Teksti përmban mësimet e Jezuit me të cilat ai mëson vëllainJakovin, të tilla si njohja e parajsës, por edhe ngjarjet e ardhshme, përfshirë vdekjen e Jakovit.

Profesor Landau shpjegon se teksti është i ndarë në rrokje, gjë që është e rrallë në rastin e shkrimeve të vjetra. Kjo Sugjeron shkencëtarëve se shkrimi është përdorur për të mësuar leximin dhe shkrimin.

Loading...
Advertisements

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close