Advertisements

Si iu ndihmon kepa nëse e vendosni në çorapet tuaja përfundi këmbëve

Loading...

Populli thotë se sëmundjet ose gripi vjen prej këmbëve të ftohta.E edhe medicina kineze thotë se shputat e këmbëve janë të lidhura me trupin përmes meridianëve,udhë që qojnë deri te secili organ në trup.

Në këmbë ka rreth 7,000 mbaresa nervore (meridianë), të cilët çojnë në organe të brendshme.
Një nga mënyrat më të mira për të stimuluar meridianet, thonë kinezët, është që të vëni kepë të kuqe ose të bardha në çorape në fund të këmbës gjatë gjumit.
Dihet që kepa pastron ajrin, kur vendoset në lëkurë vret bakteret, dhe acidi fosforik që përmban hyn në qarkullimin e gjakut dhe ndihmon në pastrimin e gjakut.

Loading...
Advertisements

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close