Advertisements

Dow Jones -Indexi industrial amerikan për here të parë mbi 25.000 poena

Ekonomia amerikane sikur ka marrë krahë.Për herë të parë në histori, Mesatarja Industriale Amerikane e Dow Jones ka thyer limitin prej 25,000 pikësh pas botimit të të dhënave më të mira të punësimit në SHBA.

Dow Jones , pas hapjes së woll street, u rrit me 0.7% në 25.088 pikë, indeksi i zgjerimit S & P 500 u rrit me 0.5% në 2.726 pikë dhe Technological Nasdak me 0.2% në 7.080 pikë, raporton AP.
Tregjet e aksioneve evropiane gjithashtu u rritën, me indeksin francez KAK duke kërcyer 1.6 përqind, DAX gjermane prej 1.5 përqind dhe britanikët FTSE 100 me 0.3 përqind.
Dollari u rrit në 112.79 jen nga 112.52 jen e djeshme dhe euro në 1.2083 dollarë nga $ 1.2018.

US “light” oil (WTI) u rrit shtatë centë në 61.70 dollarë për fuçi në Nju Jork dhe Detin e Veriut “Brent” nga shtatë centë në 67.77 dollarë për një fuçi në Londër.
Në Azi, indeksi japonez Nikei u rrit 3.3 përqind dhe Hang Seng me 0.5 përqind.
Në sektorin privat amerikan, 250,000 vende pune u hapën në dhjetor, një rritje prej më shumë se 185,000 në nëntor, sipas të dhënave të agjencisë private të rekrutimit ADP.

Advertisements

Related posts

%d bloggers like this: