Advertisements

ILIRIDË KU JE !!??

Loading...

Shkruan Dashamir Marku


Gjuha shqipe është zyrtarizuar si gjuhë e pakicës shqiptare që dmth gjuhë e 20%-ndshit, ç’gëzim mund të jetë ky…?
Në kohën e RSFJ gjuha shqipe ishte e barabartë me gjuhën sllavomaqedone në RSM, fëlliqësirat e degraduan pozitën e gjuhës në ” pluralizëm ” , ndërsa në mendonim për avancime në jetën tonë shoqërore politike, sa që bëmë edhe referndum.


Gjuha shqipe do të quhej e zyrtarizuar kur të thuhet se shqiptarët janë komb shtetformues që kanë simbolet e veta dhe gjuha shqipe me shkronjat e saj është gjuhë zyrtare.
Derisa kombi ynë trajtohet si minoritet me përqindje specifike nuk ka barabartësi.
Thonë zyrtare; Ore! Nuk ka më zyrtare se egzistenca jonë në këta troje.
Të paqenurit po bëjnë ligjin për ne dhe ne ” kënaqemi ” si qullacë.
Turp dhe faqja e zezë për zagarët e politikës që shesin dinjitetin tonë kombëtar para ardhacakëve sllav.
E KEQJA FILLON QË NGA KUSHTETUTA, KU NE TRAJTOHEMI SI PAKICË.

Loading...
Advertisements

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close