Advertisements

Shikoni se si një avion fighter i vetëm amerikan u del përballë dy të tillëve rusë

Loading...

Situata në dhe mbi Baltik është tashmë një kohë të gjatë e tensionuar,për shkakun e pranisë së forcave të NATO-s dhe atyre amerikane për të mbrojtur tri vendet nga ky rajon të cilat janë anëtare të aleancës së NATO,nga agresioni eventual i Rusisë mbi Letoninë,Estoninë dhe Lituanisë,gjë të cilën e kundërshton shteti i Putinit me forcë dhe shpesh edhe provokon përmes manovrimeve luftarake.

Kësaj radhe një video e armates amerikane shfaqë videon ku tregohet përcjellja dhe monitorimi i dy avionëve rus nga një amerikan në hapësiren nderkombëtare mbi Baltik.
Video tregon se si gjuajtësi amerikan F-15 kap dy SU-30 rusë, për shkak se ata kishin shkyqur radarët.
“Ndërhyrja është një pjesë e përbashkët e misionit të patrullimit ajror mbi Balltikun, i cili nuk bëhet domosdoshmërisht çdo ditë, por është rutinë”, shpjegoi Shefi i Komandës Ajrore të NATO-s, Kodi Blake./(PI)

 

 

Loading...
Advertisements

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close