Autobusë të mbushur me punëtor nga Kosova drejt Kroacisë…

Loading...

Ngritja e produktivitietit në disa sektorë të industrisë kroate si ajo e përpunimit dhe tregtisë, të cilat së bashku e lidhin një të tretën e personave të siguruar, në vitin e kaluar janë plus 2.7%, përkatësisht 1.1%, ndërtimi ka një rritje prej 6.4%, ndërsa në anën tjetër aktiviteti financiar 2 , 9%, dhe biznesi i pasurive të patundshme 18%,si dhe pensionimet dhe largimet kanë bërë që të mungojë fuqi punëtore në këtë vend i cili pastaj lëshohet në kërkim të punëtorëve.

Ky kërkim ka shkuar edhe deri në Kosovë ku siç thuhet disa kompani kanë sjellur fuqi punëtore nga ky shtet i ri i Europes,vend i cili ka një popullsi të re dhe nevojë të madhe për punë.
Për Vecernji List, Davorko Vidovic, Këshilltar i Tregut të Punës në HGK ka komentuar kështu:
-Unë di për disa kompani që kanë sjellë tashmë grupe nga 40 ose 50 punëtorë nga Kosova me autobuza dhe shumë janë angazhuar në gjetjen e punëtorëve në Bosnjë dhe Hercegovinë. Ka filluar një betejë për njerëzit dhe kjo do të ndihet në pagat e punonjësve” Vë në dukje Vidoviq./Proinformacion.com

Loading...
Advertisements

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close