Advertisements

Donika Gërvalla: PSE PO LARGOHEM NGA LDK-ja PAS 27 VJETËSH

Loading...

Në vitin 1991, duke u anëtarësuar në Lidhjen Demokratike të Kosovës jam bërë pjesë e betejës së madhe politike për liri, pavarësi dhe demokraci për Kosovën. Si studente e re, meqenëse regjimi jugosllav më kishte ndalur kthimin në vendlindje, veprimtarinë time për Kosovën e kam ushtruar në Gjermani, ndër të tjera si nënkryetare e LDK-së në Gjermani, zëdhënëse e saj gjatë viteve të luftës, përmes bisedave të rregullta dhe të shumta në parlamentin dhe qeverinë gjermane, përmes pranisë sime në organizata dhe gazeta e mediume të panumërta gjermane dhe shqiptare në Gjermani si dhe. Synimi ynë ishte i kthjellët si loti: Liri-Pavarësi-Demokraci për Kosovën. Në këtë betejë dinjitoze të shqiptarëve, duke filluar nga njerëzit e thjeshtë në fshatra e qytete e deri tek Presidenti Rugova, në Kosovë dhe në mërgatë, gëzonim respekt dhe fituam besimin dhe përkrahjen e botës së qytetëruar.

Lirinë dhe pavarësinë e Kosovës e arritëm dhe tani po e rrezikojmë përsëri. As koalicioni qeverisës i „komandantëve“, as opozita e ideologëve por as oportunistët dhe të paguximshmit e LDK-së nuk e kanë ndërmend t’i dalin zot shtetit tonë të brishtë. Ata nuk e kanë ndërmend ta shpëtojnë vendin, sepse janë të zënë me vetveten, intrigat dhe përfitimet e tyre financiare.

Nuk është ky synimi për të cilin jam angazhuar pa ndërprerje që nga viti 1991 në Lidhjen Demokratike të Kosovës, madje duke mos llogaritur as rreziqet jo të pakta personale me të cilat jam konfrontuar jo vetëm unë, por një numër i madh i veprimtarëve të LDK-së, disa prej të cilëve lojalitetin ndaj institucioneve të Republikës së Kosovës e paguan edhe me jetë. Është i madh numri i atyre që me gjithë kërcënimet e shumanshme jemi përpjekur të evitojmë vetëvrasjen e LDK-së. Mirëpo personazhet në krye të „Lidhjes“ nuk janë të interesuara për kurrfarë reformash në LDK. Ata duan të mbrojnë vetëm profitet e tyre, qoftë edhe në kurriz të ekzistencës së LDK-së.

Kush konstaton që një organizatë apo parti është duke u zhvilluar keq, duhet të bëjë çmos për ta ndalur këtë zhvillim. Mirëpo kush e sheh që me gjithë përpjekjet e shumta nuk ndalet ky zhvillim, atëherë duhet të marrë vendimet e nevojshme.

Në LDK tashmë është e pamundur të punosh me nder dhe dinjitet për përparimin e Kosovës. Shpresa e fundit ka vdekur. Kush beson në ndryshime në këtë LDK rrezikon të mashtrojë vetveten.

Kush dëshiron të bëjë diçka për Kosovën, këtë njëherë për njëherë duhet ta bëjë jashtë karteleve të partive politike dhe profiterëve të tyre.

Kështu rrugët tona, si edhe të shumë të tjerëve para meje, ndahen sot. Anëtarësia ime në LDK përfundon me ditën e sotme.

Rruga ime dhe qëndrimi im mbeten të pandryshuara. Janë synimet dhe qëndrimet, të cilat na bënë të fortë dhe na sollën respektin e qytetarëve dhe besimin e partnerëve tanë ndërkombëtarë. Mbi këtë bazë do të vazhdoj punën time në Kosovë dhe jashtë saj për demokraci dhe çlirimin e Kosovës nga kastat e saj kriminale dhe të korruptuara.

Mbetet respekti i thellë për ata mijëra veprimtarë, të cilët në Kosovë dhe në mërgatë me shumë punë e përkushtim nuk u dorëzuan asnjëherë para sfidave të panumërta dhe më parë se për veten menduan dhe punuan për Kosovën dhe të ardhmen e saj.

Falje iu kërkoj familjeve të viktimave të SHIK-ut për faktin që nuk arritëm në gjithë këto vite, edhe pse LDK ishte vite me radhë në pushtet, të bëjmë asgjë për zbardhjen e vrasjeve politike dhe nxjerrjen para drejtësisë të kriminelëve.

Për të gjithë ne në Kosovë vlen: e vërteta është e hidhur dhe kohët janë të vështira. Mirëpo nuk ka arsye për të kapitulluar. Kosova ka kaluar kohë edhe më të vështira. Kemi arritur të fitojmë lirinë dhe të dalim fitimtarë në situata edhe më të rënda. Edhe këtë herë do t’ia dalim nëse respektin ndaj njëri-tjetrit dhe përkushtimin me nder dhe dinjitet i vëmë para kompromiseve me korrupsionin dhe kriminalitetin.

Duhet guxim dhe nevojitet kohë. Ndryshimet nuk vijnë vetvetiu dhe aq më pak nga lart. Nevojitet një frymë e re. Përndryshe do të kthehemi në spektatorë pasiv të fundosjes së shtetit tonë të ri dhe të brishtë, ndërkohë që radikalët dhe kriminelët, të cilët janë duke e shkatërruar vendin tonë, po forcohen çdo ditë e më shumë.

Duhet një frymë e re dhe largimi nga strukturat e vjetra. Strukturat e vjetra nuk e kanë të gjatë: të korruptuara, të kriminalizuara, pa kredibilitet tek qytetarët dhe tek partnerët politik. Është koha që të gjithë së bashku të hapim një kapitull të ri për Kosovën.

Rruga jonë e përbashkët dhe përpjekjet tona nuk përfundojnë këtu.

Donika Gërvalla

11 shkurt 2018

Loading...
Advertisements

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close