Advertisements

Fenomen natyror në Dinoshë është Mani (pema) nga i cili buron ujë!

Loading...

Në katunin Dinoshë në Komunën e Podgoricës në Mal të Zi ka një fenomen natyror i cili mahnitë banorët lokal dhe ata që gjenden rasësisht aty.

Në fakt aty ka një dru-pemë nga ku buron ujë sikur të ishte një qesme e madhe.Ky fenomen më së shpeshti shkaktohet nga reshjet e bollshme, të cilat përmbysin burimet nënujore, dhe presioni shtesë shtyn ujin në sipërfaqe, përmes rrënjëve të pemës.
Kjo pemë edhe kur është e zbrazur,për një moment fillon të nxjerr ujë,dhe ky fenomen vazhdon të egzistoje kështu tashme 20 deri 25 vjet,ndoshta edhe ma gjatë.I vjeter asht 100 deri 150 vjet,thonë banorët./Proinformacion.com

/

 

Loading...
Advertisements

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close