BE sapo bëri të njohur kushtin e radhës për Kosovën për heqjen e vizave

Loading...

Ata të cilët kishin plot gojen viza dhe eufori të pambështetur se vizat do hiqen për qytetarët e Kosovës sapo të votohet demarkacioni moren një leksion nga vet Bashkimi Europian i cili bëri me dije se nuk ishte i vetmi kusht.

Shefi i zyrës së BE-së, përfaqësuesi special i BE-së dhe shefat e misioneve të BE-së kanë reaguar përmes një komunikate të përbashkët për miratimin e Demarkacionit me Malin e Zi. Këto misione kanë përgëzuar deputetët për votimin, dhe gjithashtu kanë shprehur keqardhje për hedhjen e gazit lotsjellës brenda ambienteve të Kuvendit.

Është bërë e qartë se pas miratimit të Demarkacionit, Kosova ka për të përmbushur edhe një kriter për liberalizimin e vizave, që është luftimi i krimit të organizuar dhe korrupsionit.

“Miratimi i marrëveshjes së Demarkacionit me Malin e Zi nga Kuvendi i Kosovës paraqet një moment historik për Kosovën dhe qytetarët e saj. Ratifikimi është një shembull konkret i përkushtimit të Kosovës për marrëdhënie të mira fqinjësore. Ky ratifikim gjithashtu nënkupton se është plotësuar njëri nga dy kriteret e mbetura për liberalizimin e vizave”, thuhet në komunikatë.

Loading...
Advertisements

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close