Brengë qielli e një shqiponje #Poezi

Loading...

Xhelil Arifi


Fluturoj mbi kodrat tua plis
Mbahem sa nuk durojnë as shekujt
Jam nxirë nga vuajtjet
Notoj mbi gjakun e kuq të martirëve tu
Dhe më këputet shpirti kur të shoh ashtu të mjerë.
Të më zgjohesh nga gjumi i rëndë edhe njëherë
Bijt e tu të mos lindin e të vdesin kot
Të mos vdes një lashtësi e tërë
E në gjunj të mos bjerë
Gjakim Shqiponje është ky
Dhe brengë qielli
E një epoke të pavlerë

Loading...
Advertisements

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close