Advertisements

Expertët paralamërojnë,njerëzimi do të ballafaqohet me virusin-X

Loading...

Bota gjithmonë ka qenë e kërcënuar nga virus të ndryshëm të cilët kanë shkaktuar vdekje masive të njerëzve anëekënd botës.Por në kohë moderne sikur rreziku është shtuar edhe ma shumë për shkak të kushteve të reja në të cilën bota ndodhet.Globalizimi dhe teknologjia e zhvilluar,edhe këto përbëjnë një rrezik në vete.
Organizata Botërore e Shëndetësisë OBSH ka paralajmëruar për një sëmundje që mund të marrë miliona jetë e cila në këto momente edne nuk njihet dhe për këtë arsye quhet “sëmundje iks”.

Çdo vit, OBSH, me seli në Gjenevë, organizon një takim me shkencëtarë të shquar për të identifikuar listën e sëmundjeve që paraqesin kërcënim për botën mbarë.
Në vitet e fundit, lista përfshin sëmundje të tilla si ethet, që aktualisht po kërcënon Nigerinë dhe ebola që ka vrarë më shumë se 11,000 njerëz në vendet e Afrikës Perëndimore gjatë periudhës 2013-2016,kjio sipas Telegrafit britanik.
Tani, sëmundja e nëntë shtohet edhe në këtë listë, e quajtur “Sëmundja X (x)”.

Megjithëse nuk e specifikojnë se çfarë është sëmundja, ekspertët besojnë se është e nevojshme të jemi të përgatitur për një infeksion masiv.
Shkencëtarët shqetësohen për faktin se në fakt ata nuk e dinë se për çfarë bëhet fjalë, por ata janë të sigurt se epidemia do të vijë dhe frikësohen se sëmundja e re do të kalojë nga kafshët tek qeniet njerëzore.
Duke kujtuar ngjarjet e tanishme në botë, shkencëtarët e OBSH-së tregojnë për rrezikun e zhvillimit të armëve dhe luftrave kimike, por edhe të sëmundjeve vdekjeprurëse artificiale.-Pi

Loading...
Advertisements

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close