Advertisements

Fizikanti vizionar Stephen Hawking vdes në moshën 76 vjeçare

Stephen Hawking,Njeriu që u çmua si një nga kokat më të mençura të këtij dhe shekullit të kaluar,vdiq në moshen 76 vjeçare.

Ai vdiq në paqësisht në shtëpinë e tij në Cambridge në orët e hershme të së mërkurës, njoftojnë nga familja e tij.
Shkencëtari britanik ishte i famshëm për punën e tij me vrimat e zeza dhe relativitetin, dhe shkroi disa libra shkencorë të njohur, përfshirë një histori të shkurtër të kohës.
Në moshën 22-vjeçare, Prof Hawkingut iu dha vetëm disa vite për të jetuar pasi u diagnostikua me një formë të rrallë të sëmundjes neurone motorike.

Sëmundja e la atë në një karrige me rrota dhe në masë të madhe nuk mund të fliste përveçse përmes një sintetizuesi zëri.
Në një deklaratë, fëmijët e tij, Lucy, Robert dhe Tim, thanë: “Ne jemi thellësisht të pikëlluar që babai ynë i dashur vdiq sot.

“Ai ishte një shkencëtar i madh dhe një njeri i jashtëzakonshëm, puna dhe trashëgimia e të cilit do të jetojë për shumë vite”.
Ata vlerësuan “guximin dhe këmbënguljen” e tij dhe thanë se “shkëlqimi dhe humori” i tij i frymëzonte njerëzit anembanë botës.
Një libër ngushëllimi do të hapet në Gonville dhe Caius College në Kembrixh, ku Prof Hawking ishte një mik.

Advertisements
%d bloggers like this: