Ja pse nuk ka nevojë ti lani rrobat në 60 gradë celsius

Loading...

Deri më tani është menduar se sa më i ngrohtë të jetë uji aq ma të pastra do të bëhen rrobat kur lahen.Por …
Ne gjithmonë kemi mësuar se larja e rrobave me ngjyra dhe të zeza duhet të bëhet në 40 gradë Celsius, ndersa të bardhat dhe ato shumë të ndyra në 60 gradë Celsius. Megjithatë, duket se ky rregull tashmë nuk vlenë më.

Sipas studimeve të reja, larja e rrobave në 60 gradë Celsius është krejtësisht e panevojshme.
Arsyeja e parë është konsumimi i panevojshëm i energjisë, dhe përveç kësaj, edhe njollat më të forta mund të lahen pa probleme në 40 gradë.
Sidomos nëse përdorni makina larëse moderne, si dhe detergjente të lëngshme, të cilat do të eliminojnë të gjitha papastërtitë./Proinformacion.com

Loading...
Advertisements

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close