Advertisements

Kroatët kërkojnë vend të garantuar në Parlamentin serb

Loading...

Kroatët janë të diskriminuar në Serbi,sidomos pas luftës së fundit dhe agresionit aerb kundër Kroacisë.Megjithë këtë kroatët të cilët jetpjnë në shtetin serb vazhdojnë ti kërkojnë të drejtat e tyre si pakicë.
Presidenti i DSHV Tomislav Zigmanov thotë se partia do të vazhdojë të këmbëngulë në një vend të garantuar për pakicën kombëtare kroate në Kuvend.

Zigmanov në asamblenë vjetore të partisë në Suboticë tha se nuk do të heqë dorë nga kërkesa për një mandat të garantuar, sipas modelit që ekziston në Kroaci për pakicën serbe.
Ai tha se pas deklaratës së kryeministrit Ana Brnabiç se ajo nuk mendonte se kroatët duhet të kishin një vend të garantuar në parlamentin serb.

Zigmanov është , i befasuar nga qëndrimi i Ana Brnabić, “sepse përfaqësuesit e pakicës serbe e përdorin këtë instrument të përfaqësimit në Mal të Zi, Maqedoni, Rumani, Kroaci dhe Kosovë”.
“Çështja e mandateve të garantuara për anëtarët e pakicës kroate në Serbi nuk është çështje e mendimeve te autoriteteve në këtë vend, por është obligim i Serbisë që vjen nga neni 9 i marrëveshjes që ajo nënshkroi me Kroacinë,” tha Zigmanov,përcjellin mediat beogradase.

Loading...
Advertisements

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close