Advertisements

Kryeministri në interpelancë.Seanca dështon,LDK dhe VV lëshojnë mbledhjen

Rekomandimet e partive politike opozitare nuk janë votuar për mungesë të votave sot në Parlamentin e Kosovës pas debatit të zhvilluar për interpelancen e kryeministrit Haradinajt rreth vendimit të tij për ngritjen e pagave të kabinetit qeveritar.

Ajo është komentuar ndryshe nga deputetët e partive përkatëse.Deputeti i AAK-së, Shkumbin Demaliaj, tha se duhet ta presin Kushtetuesen ta jap vendimin e saj. Shefi i Grupit Parlamentar të LDK-së, Avdullah Hoti ka thënë se Kuvendi duhet të shpërbëhet pasi që sipas tij shumica parlamentare nuk po i ka votat për të proceduar asnjë ligj.Hoti ka thënë se në rast se kështu vazhdon grupi parlamentar i LDK-së nuk do të marrin pjesë në asnjë votim. Pas kësaj të gjithë deputetët e LDK-së kanë lëshuar seancën e Kuvendit.

Edhe grupi parlamentar i Vetëvendosjes e ka lëshuar seancen.

Në mungesë të marrjes së vendimeve dhe në mungesë të kuorumit, kryetari i Kuvendit të Kosovës, Kadri Veseli ndërpreu seancën.

Veseli thirri në takim të menjëhershëm shefat e Grupeve parlamentare për t’u konsultuar lidhur me rrethanat e krijuara në Kuvend.

Advertisements

Comments are closed.

%d bloggers like this: