Mëngjesi i bollshëm,më së miri për humbje në peshë

Loading...

ATSH/.- Një dietë që ofron një mëngjes të konsiderueshëm nuk është vetëm i mirë për shëndetin tuaj, por gjithashtu ju ndihmon të humbni peshë. Kjo është ajo që del nga një studim izraelit nga Universiteti i Tel Avivit, që vaktet e mëngjesit, të pasuara nga një drekë e mesme dhe një darkë e lehtë, do të stimulonin humbjen e peshës.

Studiuesit vëzhguan për tre muaj gjendjen e shëndetit të rreth tridhjetë vullnetarëve obezë me diabet të tipit 2 dhe një moshë mesatare 69 vjeç.

Një pjesë e grupit që u vendos në provë iu nënshtrua të ashtuquajturit “dieta B” (mëngjes i bollshëm, dreka më e vogël dhe darkë të lehtë), ndërsa pjesa tjetër ndoqën dietën 6M: “gjashtë mini-ushqime të përditshme”.

“Nuk është sa hani , nuk janë kaloritë vetë dhe as ora në të cilën ju hani. Metabolizmi ndryshon sipas orëve. Një gjë është një fetë bukë në mëngjes një në mbrëmje “, shpjegoi koordinatorja e ekipit hulumtues Daniela Jakubowicz.

Tre muaj më vonë, teza e shkencëtarëve u konfirmua nga rezultatet e testeve: pacientët me dietë B kishin humbur pesë kilogramë. Ata që ndoqën dietën e gjashtë mini-vakteve, në vend të tyre ishin shëndoshur me 1.4 kg.

Hulumtuesit gjithashtu monitoruan vazhdimisht nivelet e glukozës së vullnetarëve. Rezultati? Pacientët që i nënshtrohen regjimit më ushqyes të mëngjesit treguan një reduktim të ndjeshëm të glukozës në gjak vetëm pas 14 ditësh nga fillimi i dietës.

Loading...
Advertisements

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close