Advertisements

Miku ynë Woodrow Wilson,dhe farsa serbe e Ivica Daçiqit

Loading...

Woodrow Wilson fitoi zgjedhjet presidenciale në Shtetet e Bashkuara tre javë para se Shqipëria të shpallte pavarësinë në nëntor të vitit 1912. Por duhet të kalonin disa vjet para se refuzimi prej tij i planeve për ndarjen e Shqipërisë, t’i siguronte ish-Presidentit amerikan një vend nderi në historinë shqiptare. Vizioni i Presidentit Wilson për botën, roli i shqiptaro-amerikanëve dhe rrethanat historike kontribuan në vendimin që do të rikonfirmonte pavarësinë e Shqipërisë,shkruan në Voice of America.

Këtë e dimë ne nga historia dhe i jemi mirënjohës deri në pakufi për rolin e këtij burrështeti në bërjen e Shqipërisë.Por Daçiqi ç’pati me këtë njeri të madh.Pse ministri i punëve të jashtme i Serbisë do të inicoj ngritjen e një monumenti në Beograd ish presidentit amerikan?

Ai për mediat serbe ka spjeguar se si ka ardhur deri te kjo ide.
“Si një mik i vërtetë i Serbisë dhe popullit serb, Wilson meritonte një shenjë dhe ky monument do të shërbejë si kujtesë për brezat e rinj dhe të ardhshëm që Serbia dhe Shtetet e Bashkuara kanë qenë në të njëjtën anë gjatë historisë”!!
Këtë e ka thënë Daçiqi dhe na ka bërë neve ” të dyshojmë”,a ishte ky Wilsoni ,emërin e të cilin e bartin fëmijët tanë me krenari i cili mbrojti Shqipërinë nga coptimi mu nga këta fqinjët të cilët kishin zaptuar toka shqiptare dhe sot si për hipokrizi dëshirojnë përmendore për të!?

Ai flet e dhe budallaliqe të tjera të tipit si “shqiptarët i ngritën Clintonit përmendore në Prishtinë e do i ngrisim Wilsonit në Beograd…”,Këtë e arsyeton ai me 100 milion dollarët të cilët ia paska dërguar administrata e Wilsonit Serbisë si ndihmë si dhe me ngritjen e flamurit të Serbisë në Shtëpinë e bardhë në ato kohë (1918) si mirënjohje siç thotë Daçiq për aleancën dhe luften e madhe të fituar!

Një mik i madh i shqiptarëve të jet edhe mik i serbëve.Apo ka një dhelpëri serbçe në këtë farsë.Me siguri.Është ajo dhelpëria e politikës së kamuflimit nën lëkuren e rreme të miqësisë dhe një tentim shpëtimi i një të frustruari i cili tenton të prodhoje miqësinë e paqenë.
Vetëm për të tentuar të krijojë një balancë në mes të miqësisë shqiptaro-amerikane dhe asaj që në fakt s’ka egzistuar si e tillë sepse ne i dimë dhe i njohim sjelljet e Serbisë në të kaluaren dhe deklaratat e vet Daçiqit kundrejt politikës amerikane.
Për serbet ka vetëm një mik e vëlla,Rusinë.Rusia është armiku ma i madh i Shqiptarëve dhe amerikanëve.Amerikanët janë miku historik i Shqiptarëve.

/Xhelil Arifi – Gjilan

Loading...
Advertisements

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close