Ministrja Dhurata Hoxha ka raportuar sot para Komisionit për integrime europiane për kushtet në lidhje me liberalizimin e vizave

Loading...

Dhurata Hoxha ,Ministrja e Integrimeve Evropiane ka raportuar sot para Komisionit për integrime europiane në lidhje me kushtet për liberalizimin e vizave.
Ajo ka thënë se Kosovës i janë shtruar 95 kushte,nga Komisioni europian dhe i fundit nga kushtet ishte dhënë në maj të vitit të kaluar.

Dhe Sipas ministres në këtë raport janë vlerësuar hapat që ka bërë Kosova dhe deri në atë kohë ka qenë vetëm ratifikimi i Demarkacionit, i cili është plotësuar kriteri i fundit.
Sa i përket luftimit të korrupsionit janë shënuar hapa konkret, deklaron ministrja.
Hoxha ka thënë se vendimi për heqjen e vizave tash është në duart e BE-së,njofton RTK Live.

Duke folur për proceduar që janë nga institucionet e BE-së për ta marrë vendimin për heqjen e vizave, ajo ka thënë se ky proces mund të zgjasë deri në 6 muaj.

Loading...
Advertisements

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close