Advertisements

Përmbytje në Mal të Zi,edhe Ulqini i vërshuar nga uji

Mali i Zi dje është ballafaqu me vërshime sidomos vendbanimet pranë bregdetit kanë qenë më të rrezikuarat.Të vërshuar dhe të goditur nga stuhia ishin edhe Tivari,Budva dhe Ulqini.
Një valë e mprehtë valësh e shoqëruar nga era jugore shkaktoi problem në Ulqin, sidomos në Ada Bojana, ku u ngrit edhe niveli i lartë i ujit të Bojanës.

Shtëpitë dhe restorantet u përmbytën përgjatë bregut të lumit ndërsa uji “përmbyti” plazhin e Madh të Ulqinit.
Disa fshatra në afërsi të Ulqinit, përgjatë lumit Bojana, pranë kufirit me Shqipërinë, janë prerë dhe mund të jenë të arritshme ekskluzivisht me anije .
Niveli i ujit të Liqenit të Shkodrës është rritur, dhe banorët e disa fshatrave rreth liqenit kanë frikë nga përmbytjet. Niveli i ujit në lumin Crnojević është 143 centimetra./Pi

Advertisements
%d bloggers like this: