Po ti zoti Rajoy, ç’pate me Kosovën e lirë?!!

Loading...

Çka është e vërteta mua ,shkruesit të këtyre rreshtave më ka habitur qëndrimi negativ,herë herë edhe shumë posesiv i politikës aktuale spanjolle kundrejt shtetit të ri të Kosovës!
Ne edhe mund t’i kuptojmë frustrimet e Spanjës sa i përket problemeve të saja me vet rregullimin e saj shtetror,por asesi nuk e kuptojmë këtë qëndrim i cili herë herë të duket se është ma destruktiv se i bllokut serbo -sllav!!

Ku e ka problemin Rajoy,kryeministri spanjoll,kur siç njofton përditshmja spanjolle Pais Ai po mendonte të mos shkonte në takimin e BE-Ballkan, sepse ai nuk dëshiron të fotografohet veten me Presidentin e Kosovës Hashim Thaçi.
Pse,apo ndoshta Thaçi do t’a përkujtonte liderin e zgjedhur me votat epopullit katalanas,pugdemont i cili po qëndron në exil i ndjekur nga shteti spanjoll,sepse edhe ai mu sikur Thaçi dikur po kërkon lirinë e popullit të vet!!

Nuk është kohë e largët kur spanjollët kishin një qeveri fashiste e cila mbante nën thunrra popujt liridashës si Baskët e Katalonasit dhe për fat të keq ,bijtë e Francos vazhdojnë represionin dhe mundohen me lloj lloj presioni ta shuajnë dëshirën për liri të popullit katalanas ,mu sikur kolegët e tyre serb bënin për ta shuar dëshirën për liri të popullit shqiptar në Kosovë.Doren në zemër ,represioni i shtetit spanjoll nuk krahasohet me atë të makinerisë ushtarake serbe mbi shqiptarët,megjithate çdo mbytje e dëshirës së popujve për liri është krim,dhe pikë.
Prandaj ju solidarizoheni me serbet sepse ju ngjanë dëshira për mbajtjen e popujve nën këmbë ,përderisa ne solidarizohemi me Katalanët sepse e kuptojmë shumë mirë dëshirën e tyre për liri.
Ju zoti Rajoy edhe mund të mos takoheni me presidentin e Kosovës por një gjë është e sigurtë ,ju nuk mund ta mbani të robëruar përgjithmonë një dëshirë për liri ./Xhelil Arifi.Proinformacion.com

Loading...
Advertisements

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close