Prishtinë,festë por edhe protestë e grave për të drejtat e tyre të shkelura

Loading...

Edhe Prishtina,gratë kosovare kanë festuar por edhe protestuar sot në ditën e gruas 8 Marsi.Me moton “Marshojmë s’festojmë”, nën organizimin e Rrjetit të Gruas është organizuar protestë, në të cilën është kërkuar vendosja e barazisë së plotë gjinore dhe respektimi i të drejtave të grave.transmeton RTK Live.

Është raportuar për shkelje të shumëta të drejtave të grave në vendin e punës dhe gjetkë në të përditshmën e tyre ku iu shkilen të drejtat elementare.
Kryetarja e Rrjetit të Grave në Bashkimin e Sindikatave të Pavarura të Kosovës, Shukrije Rexhepi, thotë për Radion Evropa e Lirë se ka shkelje të shumta që iu bëhen grave në vendin e punës, por që ankesat që u drejtohen atyre janë të pakta dhe në të shumtën e rasteve janë anonime.

Ajo thotë se grave që u shkelen të drejtat në vendin e punës hezitojnë të paraqesin ankesë, pasi siç thotë Rexhepi, ato frikësohen se mund të ndëshkohen dhe të përballen me pasoja.
Ligji i punës në Kosovë ka hyrë në fuqi tetë vjet më parë, por si i tillë nuk ka arritur të gjejë zbatim të duhur, në veçanti në sektorin privat./Pi

Loading...
Advertisements

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close