Shefat e diplomacive të gjashtë vendeve të Ballkanit Perëndimor do të takohen sot në Sarajevë

Loading...

Ministrat e punëve të jashtme të gjashtë vendeve të Ballkanit Perëndimor do të takohen sot në Sarajevë-Shqipëria,Kosova,Bosnia.Mali i Zi,Maqedonia,dhe Serbia.
Temë kryesore e takimit joformal do të jetë Strategjia e Zgjerimit të BE për Ballkanin Perëndimor.
Takimi, i organizuar nga Ministri i Jashtëm i BiH Igor Crnadak, gjithashtu do të diskutojë përgatitjet për Samitin e ardhshëm të Ballkanit Perëndimor në kuadrin e Procesit të Berlinit, më 9 dhe 10 korrik në Londër.

Takimi në Sarajevë është takimi i dytë i shefave të punëve të jashtme të Ballkanit Perëndimor në 1 muaj.
Ata morën pjesë në një takim me ministrat e jashtëm të BE më 15 dhe 16 shkurt në Sofje, dhe fokusi ishte gjithashtu në zgjerimin e BE-së për Ballkanin Perëndimor dhe strategjinë e re të Komisionit Evropian.

Loading...
Advertisements

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close