Advertisements

Ushtaraku amerikan me prejardhje serbe i cili tash e tutje do të komandojë bazën Bondsteel

Nik Duçiq quhet dhe është shtetas amerikan.E do kishen serbe.Ai është kolonel i Ushtrisë së Shteteve të Bashkuara.Deri këtu as që do të na interesonte fare për këtë fare Duçi.Por…

Ky amerikan me prejardhje sertbe është komandant i ri i radhës i bazës Bondstill pranë Ferizajt dhe Brigadës Shumëkombëshe të Lindjes të KFOR-it, raportuan mediat .
Në Kosovë ai ka arritur si komandant i Brigadës së 79-të të Këmbësorisë së Gardës Kombëtare të Kalifornisë dhe sot mori postin e Komandantit të Komandës Lindore, nga Kolonel Michael Spragins.

– Roli i KFOR-it mbetet i pandryshuar – duke kontribuar në lirinë e lëvizjes dhe një mjedisi të sigurt. Ne do të vazhdojmë të jemi të paanshëm dhe ne do të punojmë për të mbështetur zhvillimin e stabilitetit për të gjithë aktorët në rajon. Ky mision ka një rëndësi të veçantë personale për mua. Unë jam oficeri i parë amerikan me origjinë serbe, i cili komandon grupin luftarak shumëkombësh Lindje. Kam privilegjin të shërbej dhe jam i përkushtuar ndaj lirisë dhe krijimit të një mjedisi të sigurt për të gjithë njerëzit në Kosovë – tha Duçiq./Proinformacion Media

Loading...
Advertisements

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close