Advertisements

Zëvendësministri Berisha:”Shpikja e letres së shkruar kinse nga ambasadori i Burundit në OKB,sa për ti hedhur fajin Zëvendësministrit Anton Berisha”

Qeshtja e njohje -mosnjohjes së Kosovës nga Burundi ka marrë një kahje të lojërave politike që ka përfshirë edhe politikën kosovare ,duke u bërë horaxhi pa dashje por pa asnjë ma të voglën pjekuri, e lojes së nisur diplomatike të Serbisë dhe Daçiqit.

Ditë ma parë kjo qeshtje ka marrë formë skandaloze pasiqë në shtypin kosovar shkruhej se citojmë Kohën Ditore:

Një letër e ambasadorit të Burundit në OKB, Albert Shingiro e publikuar javën e kaluar në një portal, rezulton të jetë e shpikur. Shiringo i ka thënë KTV-së se nuk e ka shkruar kurrë një letër të tillë.

Ministria e Jashtme ka thënë se e ka pranuar letrën, e qeveria e Kosovës thotë se një letër e tillë nuk ka ekzistuar kurrë.

Është shndërruar në skandal raporti i Kosovës me shtetin e Burundit në Afrikë.

Një javë më parë u publikua një letër që u tha se ambasadori i Burundit në OKB, Albert Shingiro ia kishte dërguar ministrit të jashtëm, Behgjet Pacolli dhe kryeministrit Ramush Haradinaj.

Në të, ambasadori ishte ankuar se një deklaratë e zv.ministrit, duke iu referuar Anton Berishës së AAK-së, do të dëmtonte përpjekjen e Kosovës për të ruajtur njohjen nga Burundi.

E-maili i dërguar nga një adresë në g-mail, më 20 shkurt, nuk ka ardhur nga ky ambasador.

 

Kësaj i ka reaguar vet zv/ministri Anton Berisha i cili në Facebookun e tij ka shkruar :

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Proinformacion.com

Advertisements

Comments are closed.

%d bloggers like this: