Zv/Kryeministri Hoxhaj: Është koha për të aplikaur për anëtarësim në Këshillin e Europes

Loading...

Enver Hoxhaj zv-kryeministër i parë i Kosovës ka thënë se vendi ynë duhet sa më parë të aplikoje për anëtarësim në Këshillin e Europes.
“Ka ardhur koha për të aplikuar”, tha Hoxhaj, duke shtuar se procesi i pranimit në Këshillin e europes zgjat nga një deri në tre vjet, njoftojnë mediat.

Hoxhaj ka vlerësuar këtë momenti i duhur për të aplikuar, sepse tani, ndryshe nga vitet e kaluara, Kosova ka një kontekst shumë më të favorshëm brenda KE.
“Gjatë dy viteve të ardhshme, Këshilli i Evropës do të kryesohet nga shtetet anëtare që kanë njohur Kosovën dhe nëse aplikojmë tani, do të bëhemi pjesë e axhendës së KE dhe të fillojmë të përmbushim kushtet për anëtarësim,” tha Hoxhaj.

Loading...
Advertisements

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close