Advertisements

Irani goditet nga një sulm kibernetik global që la shfaqur flamurin e SHBA në ekrane

Hakerët kanë sulmuar rrjete interneti në një numër vendesh, duke përfshirë qendrat e të dhënave në Iran ku ata kanë lënë imazhin e një flamuri të SHBA në ekrane së bashku me një paralajmërim: “Mos u ngatrro me zgjedhjet tona”, tha ministria iraniane e IT-së të shtunën.

“Sulmi me sa duket preku 200,000 routerë në të gjithë botën në një sulm të përhapur, duke përfshirë 3,500 switchera në vendin tonë”, u tha në një deklaratë të Ministrisë së Teknologjisë së Komunikimit dhe Informacionit për agjensinë iraniane të lajmeve IRNA.

Deklarata tha se sulmi, i cili goditi ofruesit e shërbimeve të internetit dhe preu internetin për abonentët, u bë e mundur nga një cenueshmëri në routerët nga Cisco, i cili më parë kishte lëshuar një paralajmërim dhe siguroi një patch që disa firma nuk kishin arritur të instalonin me kohë për shkak të festave në Iran.
Ministri i IT-së i Iranit Mohammad Javad Azari-Jahromi postoi një pamje të një ekrani kompjuterik në Twitter me imazhin e flamurit të SHBA dhe mesazhin e hakerëve. Ai tha se ende nuk ishte e qartë se kush e kishte kryer sulmin.

Azari-Jahromi tha se sulmi ka prekur kryesisht Evropën, Indinë dhe Shtetet e Bashkuara, njoftoi televizioni shtetëror.

Advertisements

Related posts

%d bloggers like this: