Advertisements

Ka vdekur Milosh Forman ,legjendë e regjisë Hollivudiane

Një nga regjisorët e mëdhenj holivudian që ka lënë gjurmë në kinematografinë amerikane dhe atë botërore ,Milosh Forman ka vdekur në moshën 86 vjeçare.
Regjisori Çek kishte vdekur në Shtetet e Bashkuara pas një sëmundje të shkurtë,kishte njoftuar bashkëshortja e tij.

“Largimi i tij ishte i qetë dhe gjatë gjithë kohës ai ishte i rrethuar nga familja dhe shokët më të ngushtë”, tha ajo për CTK.
Forman fitoi famë filmin “Fluturimi mbi folenë e qyqes” për të cilin ai fitoi Oskar, si dhe për “Amadeus”.
Ai u lind në qytetin Çaslav në vitin 1932, por u zhvendos në Shtetet e Bashkuara pas reagimit komunist kundër Pranverës së Pragës në vitin 1968.Qytetar amerikan u bë në vitet 70-jeta.

Advertisements

Related posts

%d bloggers like this: